Izbrana novica

14. januar 2018

Skupščina Združenja

V Piranu je 22. novembra 2017 potekala skupščina Združenja zgodovinskih mest Slovenije

Skupščine Združenja so se poleg gostitelja udeležili še župani Idrije, Bojan Sever, Škofje Loke, mag. Miha Ješe, Novega mesta, Gregor Macedoni, Kostanjevice na Krki, Ladko Petretič, Tržiča, mag. Borut Sajovic in Ptuja, Miran Senčar ter podžupanja Metlike Anica Kopinič, Kamnika, Matej Slapar in Jesenic Miha Rebolj ter predstavniki občinskih uprav Kranja, Kopra, Radovljice in Žužemberka ter direktor BSC d.o.o., razvojen agencije Gorenjske Rok Šimenc,
Uvodoma sta udeležence skupščine pozdravil župan Pirana, Peter Bossman, Miran Senčar predsednik nadzornega sveta in generalna sekretarka Mateja Hafner Dolenc, ki se je županom zahvalila za podporo in usmerjanje dela Združenja, programski skupini pa za aktivno sodelovanje tako pri pripravi, kot tudi izvajanju programa združenja.
Na skupščini so obravnavali in sprejeli poročilo o delu in finančno poročilo za leto 2017 ter program dela in finančni načrt združenja za leto 2018, ki ga je v sodelovanju s programsko skupino pripravila generalna sekretarka.
V letu 2018, letu evropske kulturne dediščine bodo zgodovinska mesta v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo izvedla vrsto promocijskih aktivnosti na domačem in še posebej na tujih turističnih trgih. Leto 2018 in 2019 je STO razglasil tudi za leto kulture, zato bodo mesta s predstavitvami opozorila na bogato kulturno ponudbo, ki se skozi vse leto odvija v mestih ter še posebej bodo predstavilo svojo stoletja in tisočletja kulturne dediščine, ki danes predstavlja velik turistični potencial zgodovinskih mest. Tri mesta Idrija, Škofja Loka in Ptuj pa se celo lahko ponašajo z vpisom na Unescov seznam kulturne dediščine.
Skupščina je formalno potrdila tudi vključitev nove članice v Združenje, Občine Jesenice, podžupan Miha Rebolj pa se jim je zahvalil za sprejem in izkazano zaupanje.
Po končanem formalnem delu so si udeleženci ogledali mesto, v Mediadoma Pyrhani pa zanimiv film o nastanku Pirana.Foto

 
   
Kontaktni podatki
Združenje zgodovinskih mest Slovenije
Mestni trg 15, Škofja Loka
telefon: +386 4 51 32 433
e-pošta: info@zgodovinska-mesta.si
Povezave na člane združenja
Občine: Idrija / Jesenice / Kamnik / Koper / Kostanjevica na Krki
Kranj / Metlika / Novo mesto / Piran / Ptuj / Radovljica
Slovenske Konjice / Škofja Loka / Tržič / Žužemberk

Podjetja: Gea Consult / Projektiva inženiring / TMD Invest
Umarh / Hafner Medard s.p. / Razvojna agencija Sora
Razvojna agencija Gorenjske BSC d.o.o. / Gradart d.o.o.
Ostale zanimive povezave
© 2010 - Združenje zgodovinskih mest Slovenije